Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


 

Törpeország

(I. kötet / 1. fejezet, 1997.07.15.)

A kezdetek kezdetén, de annak is a kezdetén, az ősemberek előtt is egymillió évvel volt egy csodálatos ország, amelyet apró kis törpék laktak, akik hupikék színűek voltak….

Fenn északon van a király palotája, körbevéve sok magas fával. Van egy tó a kör kellős közepén. A tavat is fák veszik körbe. A tóból egy kis csatorna vezet át a Nagy Bíbor folyóba, amely Óriásországból folyik be Törpeországba és Robin ország felé folyik ki.

Törpeország szomszédai: Nyugatról Óriásország-velük nagyon jó barátok a törpék. Az óriások szívesen vásárolnak a törpöktől kukoricát és narancsot.

Délen ork földek határolják az országot, az orkokkal nincsenek jóban a törpék. Az orkok gonosz teremtések, a törpéktől nem vesznek semmit szívesen, sok háború volt már velük.

Délkeleten a gyönyörű virágos Bottónia határolja Törpeországot. Bottóniával általában jóban vannak a törpök, sőt Péter királyfi felesége a bottóniai király lánya. A bottóniaiak epret és málnát is vesznek tőlük, ezenkívül körtét és almát is.

Feljebb keleten Konyhaderéz ország jön, másként emberek élnek ott. Van, amikor békében vannak velük, de többször előfordul, hogy csatáznak. A konyhaderézek is vesznek tőlük banánt.

Északon Robinország terül el. A robinokról még tudni kell, hogy állandóan íjaznak, ők féltündék, erdei emberek.

Robinországon messze túl, kb. egymillió kilóméterre található Tündérország, ahová nagyon kevés törpe jutott el. A tündék akármilyen messze is laknak tőlük, vesznek a törpéktől szilvát, szőlőt, akárcsak a robinok, de a tündék még dinnyét is vesznek.

Délen egy óriási erdőség terül el Törpeországban, amelyben kétmillió állat lehet. Nyulakból van legtöbb, vannak kötük harciasak is. Őzek, szarvasokitt ritkák. Medvékből nagyon sok van, de beszélő fajtából már csak Medve Jánosés kislánya, Hajni maradt, aki majd megsűrűsíti a beszélő medvéket, ha majd kifejlett és nagy medvebocs lesz. Persze ő nem olyan mint az anyja, aki kézzel-lábbal evett. Hajni anyját egy ork falta fel, amikor szamócát szedett.

A medvék elözönlik az erdő egyik sarkát. Sárkányok is vannak ebben az erdőben, kicsik is, meg nagyok is. Sárkányból rengeteg van, a legnagyobb fajta felér majdnem a felhőkig, viszont vannak kicsinyek, akkorák mint egy jó magas felnőtt ember. Kacsacsőrű emlősök is élnek itt, ez egy rendkívül szokásos dolog, de egyre kevesebb a számuk.

Az erdő legmélyebb, legsötétebb, legveszélyesebb sarkában, ork föld határán különleges lények élnek; démonok, szellemek, sőt még nagyon kevés, egy-két ork is található itt. Aztán banyipok is vannak, amelyek árnyéklények és nagyon ijesztőek, hosszú karmuk van és koromsötétek. A vámpírok nagyon veszedelmesek, tulajdonképpen ezek oroszlánfejű törpék, hosszú foguk van. a két leghosszabb fogukkal szívják az élőlények vérét. Főleg a 37 éves emberek vére a legfinomabb.

Iszonyú mély vizek, mocsarak vannak itt, amikbe már több száz törp és ember belefulladt, és állatok is. Ebben a korszakban már éltek földönkívüli lények is akiktől félneka törpék és mindenki fél tőlük, csak a gonosz lények nem, mert nincs eszük, hogy felfogják milyen erősek a földönkívüliek. És voltak ebben a sötét erdőben lidércek és ördögök, akik törpéket és állatokat főztek jókora üstökben. Az ördögök vaójában Hókuszpókok, akik halálos mérgeket is kevernek, amitől elalszik, lebénul, agybeteg lesz, akire ráöntik.

És harapós kutyák is élnekaz erdőben, de ezek nem akármilyen harapós kutyák, amikor harapnak, nagyon erős áram jön ki a felső fogaikból, ha hozzáér valakihez, azonnal szétperzseli, szemükből tűz jön ki, nyelvük pedig, ha valakivel szembetartják, azonnal jéggé fagyasztja. Nagyon sokat tudnak ezek a kutyák.

Törpeország közepén óriási hegyek vannak, kettő tetején hó is van. Egyik hegy csak látszódik hegynek, mert valójában a vali vulkán, amelyből állandóan tüzel ki a kő, a láva. Da a törpéknél ami leesik tüzes kő és láva, amint megérinti a földet, azonnal megfagy, ez a szerencséjük a törpöknek.

Bottónia felől van a Gyöngy tó, ez tenger nagyságú. Körülötte van; Zsombor falu, Lépince falu, Kéz falu, Hal falva, Petra falu és Margó város. Törpeország leghíresebb, legnagyobb városai: Mazsol város, Álom város, Vad város, Barna Bíbor város, Nagy város, Víg város és Vasút város, ugyanis Törpországban már nagyon sok ideje van vasút, csak nagyon sokáig tartott az építése. Ez egy kis vasút az emberhez mérve. Nagyobb falvak: Tünde, Mese, Üveg, Sebestyén Márta, Erigon, Blanka Johanna, Béla, Hortobágyi vagy más néven Tánc falu, Vivien falu, Kenyér falva-csak itt sütnek olyan kenyeret, aminek csak finom ropogós héja van. Aztán vannak a világon egyedül zenefaluk, név szerint: Gitár, Led Zeppelin, King Crimson, Vízöntő, De de lind, és Pink Floyd faluk.

Természetesen mint minden országban, Törpeföldön is több vár van. A legnagyobb a törpekirályé; a 16 tornyú vár, északon van még Liba vár, ez 2 tornyú, Sárkány vár 4 tornyú, a keleti határ mellett a 2 tornyú Kinizsi vár, kicsit lejjebb az ország egyetlen várromja, amely névtelen és titokzatos, még a kezdetek kezdetén épülhetett. Keleten kissé középen van a 2 tornyú Virgács vár, kicsit feljebb az ugyanakkora P.F.M. vár. Nyugati határon a 3 tornyú Vízi vár és Forró vár—mert ez a vulkán közelében épült és legdélebbre, egészen az erdő mellett a Hét Torony Vár (Johanna ehhez később hozzáépíttetett). Kicsit feljebb épült még a 3 tornyú Vili vár és a 2 tornyú Szörszörény vár.

Az országot utak, hidak, folyók hálózzák be. Főbb folyók: a Gumucsálynár, a Törp, a Mőrüsszellő, a Mósszittroján, a Kivunver, a Gurcsuvelló, a Rógályó és a Zsippernuci.

Óriási növények és rétek találhatók az országban. Pl: a Csaták rétje az ország délkeleti csücskén-ez akkora rét, hogy nem lehet látni a végét. Aztán a Nagy rét, amely a király palotája mellett északnyugatra terül el, és délen a Vár rét, amit Szörszörény, Vili és 7 Torony várak fognak közre. Sok kis falu, kis erdő található még Törpeországban.

Legdélen, Orkföld határán terül el az ország egyetlen sivatagja, a Gandalf sivatag. Olyan közepes nagyságú. Hát erről ennyit. Nagyjából el lehet képzelni Törpeországot. *

A királyról, királynéról, királyfiakról, királylányokról, lovagokról, katonákról, közlegényekről, grófokról stb… pedig még fantasztikus mesék fognak szólni.

 

*A mese során Törpeország itt ismertetett kezdeti térképe sokat alakul bővül csaták és hadjáratok következtében.

Ajánlott zeneszámok a meséhez:

  • From the beginning-Emerson Lake & Palmer
  • Cirrus Minor-Pink Floyd

 

 

Johanna és a királyi család

(I. kötet / 2. fejezet, 1997.07.15.)

Artúr királyt a nép választotta, miután András király (Artúr bátyja) meghalt az első törp keresztes háborúban, ahol az orkok, a törökök és a derézek egyesült serege ellen harcoltak. Andrással harcolt apja, Törpapó Gandalf, akinek nyoma veszett, Törpapa Antal és két fia Törpapa Johann és Törpapa Tániusz, akik szintén meghaltak, Törpapa harmadik fiát, Rárót az anyja kimentette az égő faluból, de nemsokára ő (Ráró anyja) is meghalt, mert a tüdeje a nagy tűzben leromlott. Rárónak egy kis agybaja lett, mert a feje megégett, nem tudta elvégezni a lovagi iskolát sem.

András minden vagyonát Artúr örökölte, még a lányait is, Izoldát és Johannát. De egy gond volt; Izolda és Johanna elveszett. Artúr 200 aranyat ígért annak, aki megtalálja a csatában elveszett lányokat. Johanna már akkor tudott harcolni, mert apja már betette gyakorolni a katonák közé. 4 évesen már elég jól forgatta a kardot. 5 évesen felemelt egy lovat és még öt gyereket is. 6 évesen már fel bírt emelni egy kisebb istállót lóval.

Visszatérve, Törpapa találta meg Johannát a csatatér kellős közepén, ahol jó nagy bokrok voltak. Senki sem látta, senki sem találta. Törpapa viszont pont ott lakott egy nagyobbacska tölgyfaházikóban. Amikor megtalálta Johannát 6 éves volt, 2 évig nevelte. Semmi pénzért oda nem adta senkinek. 8 éves korában viszont lábára engedte, mert akkor már nem kellett féltenie.

Johanna miért lett ilyen erős?

Andrásnak nagy vagyona és gyönyörű felesége volt, Orsi, aki hozzáment Artúrhoz később, mert Artúr és a nép kényszerítette. Andrásnak volt már egy lánya, Izolda és fiút szeretett volna. Amikor Johanna megszületett, Orsi nagyon beteg lett. András azzal nyugtatta, hogy fiút szült és hogy ne kelljen neki megmondani, hogy hazudott, András elment az erdőbe az őstörpék (Tániusz, Tória, Támánéusz) barlangjához. Bevitte a barlang előterébe Johannát és kardjával meg akarta ölni. Azt gondolta, ha az őstörpék azt akarják, hogy éljen, törjék el a kardját. Amikor András felemelte a kardját, hirtelen nagy fény villant a barlangban. A kard hirtelen eltört. Hála Isten nem az Excaliburt és nem is a Glamdring-et vitte el, hanem egy rendes kardot. Galadriel, a tündérek királynője jelent meg a barlangban.  -Két évvel ezelőtt el akarták foglalni az országomat a sötétség erői –szólt Galadriel csengő hangon. –És te segítettél András megmenteni, ezért most egy kívánságodat teljesítem. Azt kérted legyen erős a lányod, hisz fiút akartál, de nem lett az. Ne búsulj, a lányod sokkal erősebb és bátrabb lesz mint egy fiú, mert olyan erőt adok neki, ami a világon senkinek sincs! András király! Ha majd 45 éves leszel, csak akkor mondhatod el ezt a titkot, de ha nem akarod, akkor nem kell elmondanod. De addig el ne mondd, mert abban a pillanatban bájos, csicsáskodó, kényes kisasszony lesz a lányodból. Ha 45 éves korod előtt meghalnál, akkor is megmarad a varázslat. Most menj ki András, mert nem fogja kibírni a szemed a fényt!...

Ezt a titkot már soha senki nem tudhatja meg, csak Johanna tudja, mert Galadriel egyszer elmondta neki, amikor 1 évig Tündeországban nevelkedett. Itt kapta csodakardját, a Glamdring-et, egy tündetőrt, és két tündelovat. Később kapott egy Galadriel szobrot is…és rengeteg éneket és fegyverforgatási tudományt tanult ott. Galadriel azt is mondta, hogy nem szabad elárulnia a titkot, mert ha elárulja, meghal. Viszont ha meghal, tündévé változik és Galadriel lánya lesz és Tündeországban folytatja az életét.

András az utolsó pillanatban mentette meg Galadriel életét. Nagyon sokkal tartozott neki. A tündérkirálynő halhatatlan, csak egyetlen ork kard fogja, és már majdnem elérte, akkor húzta el András Galadrielt és a titkos vágásával leszúrta az orkot. A kardot pedig később Johanna és csapata vitték majd egy évig a végzet hegyéhez Seholsincs ország közepére, ahol bedobták a kardot a hegy gyomrába izzó lávába, ami a leg-leg-legégetőbb, milliószor égetőbb, mint a legégetőbb vulkán. Ha Galadriel meghalt volna, vele pusztult volna a családja és az egész ország.

András holtteste nem került elő, valószínűleg felfalták az orkok vagy elhurcolták és rabszolgaságra ítélték. A királyságot a testvére, Artúr vette át.

Artúr olyan közepes király. András sok millió aranyat hagyott Izoldára és Johannára. De Artúr azt mondta, had kamatozzon nála, majd ha felnőnek a lányok, megkapják. (persze ebből nem igaz egy szó sem)

Artúr a gyermekeivel nagyon szigorú, feleségével nagyon kedves bezzeg, népével is kedves. A törpe nép imádja, sokszor el kell mennie háborúba, akkor Orsi királyné helyettesíti, de segít neki Könyves Kálmán miniszter, Merlin a varázsló és Mikulás Félix Miklós, a pápa (később bíboros).

Artúr első két lánya Orsi és Barbara meghaltak. Emili lányát elvarázsolták. Artúr Pétert szeretilegjobban a gyermekei közül, szeretné, ha Péter lenne a király, ha ő meghal, de Béla azt állítja ő a rangidős. A lányok közül Artúr kedvence Emili, a leghíresebb bottóniai herceghez szeretné hozzáadni, de sajnos egér emilinek más a szíve vágya: Rendőr Róbert… Aztán Enikőt szereti második legjobban, mert Enikő olyan hölgyes és Artúr azt mondja; a lányok legyenek lányok. Rochell lányát már nem annyira szereti, mert túlságosan Johannához áll. Orsi királynő egyformán szereti az összes gyerekét, főleg egyet: Johannát. Artúr viszont nem nagyon kedveli, mert kicsit irigyli Johannát, mert csatákban jobb nála, de Péternél is sokkal jobb, Béláról nem is szólva. Orsit imádja a nép, kedvenc királynéjuk.

Béla királyfi, aki csatában nem nagyon dicsekedhet, szeret kiszúrni a másikkal, főleg Emilivel, aki egér, állandóan egérfogókat állíttat neki. Egyszer Merlin, a varázsló lépett helyette bele. Amikor Johanna egyszer helyettesítette a királyt, Béla rajzszögeket tett a székébe, de Johanna furfangosabb volt, tudta, hogy valamiben settenkedik Béla és a minisztert ültette le és neki a seggébe állt bele a rajzszög. Béla egyszer feltalált egy tankot, csakhogy nem sikerült neki eléggé erősre, szétesett és nem győzött a csatában. Béla mindenkit becsap és rossz viccei vannak, tiltott játékokra jár, pl: bunyó. Egyszer Johannát is befogta, mert tudta, hogy vele úgyis nyerni fog. És nyert is! De a pénzt, amit nyert, nem osztotta el igazságosan. De Johanna rájött a turpisságra és jól elverte Bélát és akkor már odaadta a pénzt. Egyszer pedig Béla atombombát helyezett el a saját országában. A legutolsó pillanatban, amikor már robbant volna, már csak 10 másodperc volt, de Johanna kihúzta a drótot, mert választania kellett a piros drót és a fehér drót közül. Törpapa, aki vele volt, már húzta a pirosat, de Johanna elrántotta onnét és a fehér drótot húzta ki a bombából és így megmenekült az ország. Hát ilyen Béla.

Péter királyfi basszusgitározik, sokkal jobb természetű, mint Béla. Kitűnő kardvívó és a rendőrség főnöke. Hát jobban is megoldhatná egy kicsit a feladatát, mert a különleges alakulat, melynek főnöke Johanna, besegít neki. Péternek gyönyörű felesége van, a bottóniai király lánya, Márti. Nagy lányuk van már, Rita, 10 éves. Már udvarol neki az egyik lovag, Ámor Ákos.

Enikő hercegnő (Artúr király 4. lánya), az gyönyörű szép. Mindig cicomáskodik, ötször volt szépségkirálynő. Egyszer Bottóniában, egyszer Robinországban, egyszer Konyhaderéziában és kétszer Törpeországban és most lett újra szépségkirálynő újra a saját országában. Egyszer megtetszett egy török császárnak és elrabolta, elvitte a háremébe. Enikő Johannának köszönheti, hogy visszajöhetett Törpeországba.

Petra hercegnő (Artúr király 3. lánya) olyan, mint Johanna. Szakadt ruhában jár, dobol csak nem olyan harcias, viszont a sebesülteket jól ellátja. De bátor, mivel el mert menni a keresztes háborúba ápolni.

Rochell hercegnő (Artúr király 5. lánya) vékony teremtés, törékeny alkatú, balettozik, orgonázik, zongorázik és jó barátja Johannának.

Johannáról már igaz, hogy írtuk, de most ő következik. Villámkardozó, gitározik, nagyon erős, birkózik, verekszik, amit nem nagyon szeretnek. Felemel egy buszt is, énekel, volt már buszsofőr, postás, iskolaigazgató, volt pez-cukorka gyáros, volt már kocsmája, vendéglője és sorolhatnám…

Emili a legfiatalabb királykisasszony (Artúr király 6. lánya), valójában elvarázsolt királykisasszony. Csak akkor szabadulhat meg, ha valaki még így egér korában beleszeret és amint megcsókolja Emili újra gyönyörű szép lánnyá változik, szebbé mint Enikő. Emili most úgy néz ki, mint egy rabló. Fiús sapkában és mindig nadrágban van, nagyritkán vesz fel szoknyát. Most kivételt tett a lefestés kedvéért, de a sapkáját azért magán hagyta, nem volt hajlandó levenni, de a haját kieresztette és karkötőket vett magára…

Ajánlott zeneszámok a meséhez:

In the court of the Crimson King –King Crimson (1969.)

 

Barbara, Orsi Petra, Rochelle

( I. kötet / 3. fejezet, 1996.02.23.)

Feltöltés alatt…

 

A varázslatos erő

(I. kötet / 4. fejezet, 1996.12.13-14.)

Feltöltés alatt…

 

Johanna csapatalakításai

(I. kötet / 5. fejezet, 1998.03.29. – kb. 1994-ben lejátszva)

Amikor Johanna visszatért Tündeországból, hirtelen ő lett mindennek a középpontja és nagy változásokat indított el nemcsak Törpországban, hanem a környező országokban is.

Egy reggelen Johanna lila fejjel jött be a királyhoz. Az ajtókat csapkodta maga után és idegesen ment be a királyhoz. Boros Laci, a főpohárnok és főkóstoló mester és Tábornok Tomi, a tábornok, a törp hadsereg parancsnoka gülü szemmel bámulták, szólni sem mertek neki, mert féltek, hogy elveri őket, mert tudták, hogy Tündeországban is lakott és ott vannak a legjobb harcosok. Ott tanult Johanna.

Őr Balázst, aki akkoriban Artúr király testőre volt, félrelökte, pedig Balázs nem akármilyen harcos, később majd minden kiderül…

A király éppen sakkozott a királynéval.  -Miért zavarsz Johanna, éppen sakk-mattom van!?

-Artúr! –szólt Johanna dühösen –Ha nem adja oda a pénzt, apám pénzét, amit dugdos előlem, kiválok a csapatából és külön csapatot alakítok!

-De az tilos! –mondta a király.

-Nekem nem! –mondta Johanna. –És különben is, ha nem akarja, hogy kiváljak, akkor adja oda a 300 milliómat és Izolda nővérem része is beletartozik, ez így már 600 millió arany.

-De Izolda meghalt! –mondta a király.

-Hát nem normális maga! Én vagyok a testvére, nekem jár a része, mert apám Nagy András király így hagyta ránk!

-De nem úgy van az Johanna! Amíg be nem töltöd a 18-at addig én vigyázok a vagyonodra! Most csak 12 éves vagy és különben is rendesen beszélj velem!

-Miért kellene nekem rendesen beszélni, hisz maga nem az apám és különben is, nézze meg őrségét ott ájuldozik a földön, nem tud magára vigyázni, hát akkor magára hogy vigyázna, ha saját magára sem tud. Így hát most felség védtelen, most meg tudom verni, ha nem engedi, hogy külön csapatot alakítsak.

Közben bejött Johanna két testvére Péter és Béla királyfi.

-Johanna ne menj el! –mondta Péter.

-Johanna menj el, menj el! –mondta Béla drukkolva.

Bejött Petra, Rochell és Enikő és Egér Emili is ott volt.

-Johanna ne menj el! –kérlelték.

Johanna viszont így szólt a lányokhoz: -Lányok, számotokra nem megyek el, ha…

-Ha? –kérdezték a lányok.

-Ha velem jöttök. –mondta Johanna.

-Veled megyünk? –kérdezték riadtan a királylányok.

Petra így szólt: -Szívesen elmennénk veled, de még házad sincsen, ahová betérnél és mi nem bírjuk a kemény, köves utakat, a mi törékeny, puha, gyenge testünkkel. És ilyen ételeken, hogy száraz kenyér, mi nem bírnánk.

-És a ruhám is összepiszkolódik, most vettem, selyemből és bársonyból van. –mondta Enikő.

Johanna nagyot nevetett. –Hintóval mennénk, mintha lakókocsi lenne, csak az a szegényebbeknek való.

Orsi királyné megszólalt: -Had csinálja Artúr, Johanna nagy lány már, tudja mit csinál és különben is jó lenne még egy csapat.

-Jó, megengedem. –mondta a király-de egy fillért sem adok neki! És arra nem gondoltál Orsi, hogy akkor Péter, Béla és a többiek is azt akarják, hogy külön csapatuk legyen és akkor csapatokra fog bomlani Törpeország, amikor itt vannak a nyakunkon az orkok és a törökök, pont most bomoljon szét Törpeország?! –mondta Artúr, aki már tiszta ideg volt és nagyon sötét lila volt a feje.

-Ne aggódj Artúr, majd vigyázunk a többiekre. –mondta Orsi.

-És mi lesz, ha Johanna is ellenünk lesz, hisz tudod, hogy Tüdeországban tanult és különben is egyre több embert csábít magához. –mondta Artúr.

Johanna dühösen elhagyta a palotát, nem törődött semmivel. Szegény Őr Balázst megint félrelökte, nem sikerült neki félreállni, Johanna elgáncsolta.

Egyenesen Sörös Józsi kocsmájába vájtatott. Józsi már előre remegett, rettegett, mert tudta, hogy új készletet kell vennie, mert Johanna mindent össze fog törni.

-Jaj kisasszony, szíves lenne elintézni a dolgocskáit kinn az udvaron, mert most vettem egy új készletet, amire 3 évig spóroltam. –mondta ijedten Sörös.

-Ne aggódj, csak csapatot toborozni jöttem. –mondta Johanna. –Na ki mer kiállni velem?

Sörös Józsi elájult közben. A kocsma hallgatott.

Egyszer csak egy vékonyka hang megszólalt. –Én megpróbálom!

-Ki ez a merész?

-Puskás Feri vagyok!

Tehát lefolyt a verekedés, Johanna így szólt (természetesen Johanna győzött):

-Hej Ferikém, pont te vagy való az én csapatomba, nem állnál be?

-Szívesen, de hányan vannak még a te csapatodban? –kérdezte Feri.

-Sehányan, te vagy az első emberem.

Johanna és Puskás Feri elindultak, a bolt felé igyekeztek. Egyszer csak Feri hátrarántódott.

-Valaki rángat hátulról Johanna! –kiabált Feri.

Johanna átpördült Ferin, megfogta Úszó nyakát, aki csak egy fürdőnadrágban volt és elhajította vagy 50 méterre. Aztán szépen odamentek a rablóhoz, akit Úszó Bálintnak hívtak.

-Te Úszó Bálint, te az én csapatomba való vagy. –mondta Johanna.

-Attól függ hány ilyen vad embered van még. –mondta Úszó.

-Ne aggódj, itt áll mellettem, ez az egy van, te lennél a második.

Dombos és lombos fák között mentek. Egyszercsak megláttak egy piros gatyás, mezítlábas fickót, aki egymagában edzett. -Jobb, bal, jobb, bal- mondogatta magának.

-Hé törpe, mit csinálsz itt egymagadban? –kérdezte Johanna.

-Hej de felvágták a szád, kisasszony! –mondta Futó Ferenc.

Johanna felháborodott, megfogta Futót, egy titkos gáncsot végzett rajta, Futó pedig egy kőnek vágódott és nagyot nyekkent. Futó gyorsan nyúlt a fa tövében heverő kardjáért, viszont Johanna egy gyors mozdulattal rétette Futó kezére a lábát. Futó nagyot jajgatott, mert Johanna lábán éppen görkorcsolya volt, közban a másik lábával arrébb lökta Futó kardját.

-Honnét tudsz te ilyen fogásokat? –kérdezte Futó félő arccal.

-Hát nem tudtad legény, hogy Tündeországban éltem 2 évig? Én mindent tudok. Úgyhogy ne merj kiállni velem, mert legyőzlek pillanatok alatt.

-Kíváncsi lennék a kardod is olyan jó forog-e mint a nyelved? –mondta Futó.

Johanna előrántotta csodakardját, Futó mindjárt felismerte a Glamdringet.

-Az anyját! Honnan van eg neked a Glamdring? –kérdezte Futó ámulva.

-Hát nem mondtam nagy okos tóbiás, hogy én Galadriel tündérkirálynő rokona vagyok, tőle kaptam a kardot. És még sok mindent kaptam tőle, és ha beállnál a csapatomba, kapnál tőlem egy sokkal jobb kardot, amit a Woottoni kovácsmester szerkesztett. Csak öt darab van belőle, a hatodik az enyém, de ezt a Woottoni kovácsmester és Galadriel együtt csinálta. Puskás Feri és Úszó, nektek nem adok, mert ti nem tudtok annyira kardozni. Na Futó! Beállnál-e a csapatomba? Kiválnál-e a királytól?

Futó Ferenc térdre esett és így szólt: -Köszönöm a kardot hercegnőm, természetesen veled megyek.

-Futó! Szeretnék még valamit mondani; Őr Balázs jó harcosnak néz ki, nem tudnád idecsábítani, szerelmes a nővérembe is. Tulajdonképpen azt is mondhatnád neki, hogy itt várja Petra.

-Ó, hát Balázs a legjobb barátom. –mondta Futó.

Közben Úszó és Puskás Feri szájtátva nézték őket és kisebbségi érzésük támadt, főleg Úszónak.

-Aztán erős-e? –kérdezte Johanna.

-Még nálam is erősebb –mondta Puskás.

-Várj, megmondom mi a jelünk, kopogás lesz: Tá tá titi tá a jelünk. Figyeljetek, meg ne lepődjetek, ha beállít egy ostoros, vele jártam óvodába és írtam neki levelet, hogy jöjjön el. Ő is katona, Ostoros Peti. -mondta Johanna.

Este a tücskök ciripeltek, éjfél volt, amikor Futó lovag beállított Őr Balázs lovaggal.

-Ez ugyan nem Petrám, ez egy vadember! Vigyél innen Futó, a bajba kergetsz, ez itt maga az ördög!

Futó nagyot nevetett. –Ne olyan gyorsan komám, kapsz tőle tündekardot!

-Nem kell nekem tündekard, csak vigyél el innét! –mondta Őr Balázs.

-Hé Őr, ne félj nem bántalak! –szólt Johanna. Csinálhatnánk egy dobozházat a csapatnak. Nézzétek, ott jön Puskás Feri Fűrészes Ferivel és Ostoros Peti.

Hanem Ostoros két idegent hozott magával.

-Hé Ostoros, kiket cipelsz ide? –kérdezte Johanna.

-Ők jó barátaim, Szigonyos Balázs és Mosó Marci, be akarnak állni a csapatba és nézzétek, ott jön Ámor Ákos, ő is jó katona.

Akkor számoljuk is meg hányan vagyunk összesen! Én, Futó, Őr Balázs, Ostoros, Marci, Szigonyos Balázs, Fűrészes Feri, Puskás Feri, Ámor Ákos és Úszó Bálint.

Úszó közbe szólt: -És Rendőr Róbert barátom.

-Szeretnék valamit mondani. –mondta Róbert. –Kalapos Károly nem jöhetne el?

-Szívesen beveszem, –mondta Johanna- hiszen a másik nővéremnek, Rochellnek udvarol. Ismerem, csak arra várok, hogy beálljon a csapatomba.

Egy hét alatt felépült a dobozház, három emeletes volt. A fővezérek: Johanna, Futó, Őr Balázs és Károly a legfelső szinten voltak.

Johanna ezzel a csapattal rengeteg csatát nyert meg, több millió orkot lemészárolt. Ez a csapat 1 évig létezett. 1 hónappal aztán szétbomlott a csapat, mert békeidők jöttek és a királynak nem kellett annyi katona, inkább munkások.

Puskás Ferit és Ostoros Petit leszerelték, Úszót pedig elfogták a rendőrök, mert körözték lopások miatt. A csapat több tagja is riadtan menekült. Csak Johanna, Futó Ferenc, Őr Balázs és Kalaps Károly tartottak össze.

-Nem is bánom -mondta Johanna- nem is kellenek nekem, csak lovagok, akikkel megalakíthatom a különleges alakulatomat. Menjünk a kocsmába, mert ott toboroztam sok törpöt, hátha találunk egy jó lovagot.

Johanna elkezdi a kocsmában: -Na ki áll ki velem?

Sörös Józsi megint elájult.

Egy bátor lovag felállt: -Én! Ekkor Őr Balázs megszólalt: -Ne Rómeó!

-Te ismered? –kérdezte Johanna.

-Hát persze, az öcsém. És van még egy öcsém, a fiatalabb Trisztán.

-Ó Rómeó, ha jól tudom te udvarolsz a harmadik nővéremnek Enikő Júliának?

-Én! –mondta Rómeó –Hát te vagy az a Johanna, te vagy az, aki szomorúvá teszi az én Enikőmet? Érted jajgat!

-Hát én! Én vagyok a húga.

-A húga? –kérdezte csodálkozva Trisztán. Inkább 12 évvel többnek nézel ki, olyan magas vagy.

-Na, na! Ha nem akarod, hogy megverjelek, fogd vissza az ilyen mondókáidat!

-Jaj ne verd meg! –mondta Őr Balázs, aki már jól ismerte Johannát.

Hanem Rómeó –szólt Johanna –beállnál a csapatomba? Látod a bátyád is itt van s hozd el az öcsédet, Trisztánt is.

-És mit fizetsz? –kérdezte Rómeó.

-Nincs nekem pénzem arra, viszont naggyá teszlek benneteket, nagyobb palotánk lesz, mint a királynak és óriási vagyonunk és királykisasszonyt szerzek nektek feleségül.

Rómeóék belegondoltak. És mi lesz, ha nem így lesz?

-De így lesz, az tuti! –mondta Johanna.

 

Medve János barátai

(I. kötet / 6. fejezet, 1997.07.23.)

Johanna 2 éves korától ismerte őt. Amikor csak tehette, meglátogatta az erdőben. Ő a legelső csapattag tulajdonképpen.

Medve János egy Mackó volt, egy jól megtermett óriási erejű beszélő Medve, aki ruhát is viselt. Beszélő Mackóból ő volt az utolsó fajta, a többi már kihalt, mert a vadászok ugye levadászták őket, mert az emberek szerették a medve talpát sütve.

Medve János a törperdő közepén élt kislányával, Hajnival. Hajni 8 éves.

Egyszer egy napon Medve János a kertbe, letette a fegyvereit, csak a lapátját vitte és elkezdte felásni a kertet. Ez egy piros lapát volt, ami veszedelmes fegyver volt csatákban, mert ott is megfordult, mégpedig Johanna hadvezérrel. Ha Johanna üzent, hogy menjen segíteni, Maci mindig ment. Maci ásogatott, kislánya fel-alá szaladgált a ház előtt. Egyszer csak nagy zajt hallott. Hajnalka odaszaladt az apjához.

-Valami zajt hallok! –mondta az apjának, aki éppen pihent

-Ugyan, nem lehet semmi, csak az erdő sárkányai üvöltöznek. –mondta Maci.

És akkor hirtelen előbukkantak a deréz katonák kb. olyan huszan, és váratlanul rátámadtak Macira, akinél éppen nem volt fegyver, még a lapátja sem. Azért földhöz vágott egy-kettőt, de a hálóval, amit hátulról rádobtak, nem bírt el. Kislányom menekülj!

Hajni még mielőtt elmenekült volna, az egyik katona szemébe vágta a tükrét és rúzsát, éppen bort hozott az apjának, azt meg egy másik katona szemébe vágta és végre elszaladt a sűrű erdőbe.

Csakhogy az egyik katona, amelyiknek a szemébe vágta a bort, üldözni kezdte. Megállj, elkaplak! Megeszem a talpadat! És egyszer csak a labirintus erdő tájékán meg is kapta Hajni szoknyáját, de kicsúszott a kezéből. Hajni szaladt, szaladt, mígnem elérte a labirintus erdő szélét. Éppen a síneken gázolt át, még 1 km és elérte a 7 torony várat. Már ott volt a 7 torony vár csücskénél, amikor leengedték neki a létrát, viszont a törp katonák felhúzták, miután Hajni felmászott. A deréz katona, aki üldözte, dörömbölt a várkapun.

-Azt a medvét én fogtam, adják ki!

A várkapitány megkérdezte Hajnit, hogy honnan jött és hogy tényleg foglya-e a katonáknak.

-Maga is láthatja, hogy nem fogott meg!!! Futottam előle… -mondta dühösen Hajni.

A törpék elzavarták a deréz katonákat és még azt is hozzátették, hogy ne az ő erdejükben vadásszanak.

-Hát kislányom, mi szél hozott erre? Lehetséges, hogy csak menekülni jöttél ide? –kérdezte a várkapitány.

-Nem, az apám jó barátja Johannának, a király hadvezérének. Apámat elfogták a deréz katonák és most Johannához igyekszem a fővárosba, hogy segítsen.

-Kislányom, nagyon messze van innét Johanna. Reggel megy egy kocsink élelemért a szomszéd Szörszörény várig, ott pedig egy jókora csomópont van: folyó, vasút, rengeteg út, de most pihenj reggelig…

-Hajnali 2 órakor legyenek szívesek felébreszteni –mondta Hajni és lefeküdt.

Mielőtt a törp katonák lefeküdtek volna, beszélgettek. -Mi lenne, ha 3-kor ébresztenénk, hisz olyan pici még, nem nagy késés. 3 órakor hajnalban ébresztették Hajnit.

-Legyen szíves várkapitány úr, adjon nekem egy térképet, mert el fogok tévedni –mondta Hajni. –Tud adni?

-Természetesen! –mondta a kapitány.

Hajni elbúcsúzott a 7 torony vár kapitányától és a legénységtől is és a szekér elgördült Szörszörény vár felé. Szörszörény vár kapitánya is nagyon kedves volt és ajándékozott neki 1 aranyat, hogy elmehessen postakocsival. Az egy aranyból azonban csak Tulipán faluig tudott menni. Tulipánban leszállt és bement a kocsmába. éppen annyi pénze maradt, hogy vegyen magának egy friss cipót. Leült az egyik asztalhoz, ahol egy tortás törp is ült. A kislány nézte, hogy eszi a tortát ez a törpe. Közben egy hókuszpók is odaült és azt mondta:

-Na kislányom, fizetek én neked egy tortát!

-Nem kell torta köszönöm szépen, idegenektől nem fogadhatok el semmit. –mondta Hajni.

Hókuszpók még mindig csak csábítgatta. A másik asztalnál ült Úszó Bálint Ferenc törp, épp hallotta, hogy Hajni Johanna hadvezérről szólt. Úszó gondolkozott odamenjen vagy ne, mert félt a hókuszpóktól. Közben hókuszpók már elkezdte üldözni Hajnit és el is kapta. Nyájasan azt mondta neki: -Most hazaviszlek és hókuszpók bácsinál alhatsz. Úszó utánuk ment, levágott egy részt az útból, hogy előbb odaérjen és segíthessen. Hókuszpók és Úszó összeverekedtek, jól elverték egymást. Egyik sem nyert.

-Mielőtt hókuszpók újra erőt nyer, szaladj Fenekesre. Itt van, a szomszédfalu az, addig biztos kibírod. –mondta Úszó. –Keresd meg a meg a barátomat, menj be Fenekes kocsmájába és mondd, hogy én küldtelek.

-Ki a barátod?

-Fűrészes Győző.

-Hát az meg ki?

-Fűrész van a kezében, a másikban pedig egy félig kivágott fa.

-Miért segítettél Úszó? –kérdezte Hajni a medvelány.

-Azért mert én ismerem Johannát.

-És Fűrészes Győző el tud hozzá vinni, ha megkérném?

-Persze el tud, csak most már siess!

Hajni elköszönt és ment. Fenekesen bement a kocsmába és azt mormolta: -Ki lehet az a fűrészes Győző?

Fűrészes pedig meghallotta és odament hozzá finoman és megkérdezte, hogy talán őt keresi? Hajni mondta, hogy igen.

-Miért keresel és ki küldött? –kérdezte Fűrészes.

-Úszó bácsi mondta, hogy ide jöjjek.

-Miben segíthetek, milyen jótettet vihetek végbe?-kérdezte Fűrészes.

-Johanna hadvezérhez akarok eljutni. Medve János az apukám és most nagy bajba került és azt kérte, hogy hívjam Johannát, mert ő a barátja.

Fűrészes rögtön befogatott a kocsijába, mert volt 2 szolgája is, és elindultak a Fekete vár felé, ahol Johanna többet szokott lenni, mint a palotában. Odaértek, de előbb találkoztak 2 kalapos őrjárattal és Béla királyfival. Fűrészes megkérdezte, hogy Johanna otthon van-e. Béla királyfi meg azt mondta, hogy hajoljanak meg előtte, mert ő nagyobb úr, mint Johanna és becsapta őket, hogy ő a király. Fűrészes Győző erre hajlongani kezdett, hogy felséges uram, felség…felséges Úr..

-Menjetek tovább! –mondták a Kalaposok, akik Johanna katonái voltak akkoriban –Szabad az út a Fekete várba.

És végre odaértek a Fekete vár elé, amelynek nagyon magas falai voltak. Johanna kutyái Szulti és Jerry Lee jó mérgesen ugattak. Az őrök mondták Johannának, hogy jöttek hozzá.

-Milyen ügyben?! –kérdezte Johanna –mert ha csip-csup ügyben, már mehetnek is!

Mert hozzá minden percben jöttek. És akkor az őr jelentette, hogy Maciról, Medve Jánosról van szó.

-Természetesen akkor jöhet, ti nem tudtok ennyit, ha Maciról van szó, akkor jöhet!?! –mondta Johanna.

Jött Hajni.

-Ki vagy te kislány? Ki vagy, mi vagy? Milyen maciról akarsz beszélni és kit keresel ebben a várban? –kérdezte Johanna.

-Johanna hadvezért keresem, az apukám Medve János.

-Johanna én vagyok, Maci pedig a bajtársam. Lovagok ide! Mindenki ide! Őr Balázs, Rómeó, Trisztán, Futó, Károly!

A kislánymaci elmondta mi történt és megkérdezte: -Mikor indulunk? Lehet, hogy apukám már nem is él!

-Holnap reggel indulunk, ne félj, apukád nagyon erős szervezetű, kibírja holnapig, addig mi tanácskozunk, feküdj csak le. –mondta Johanna. -Lovagok! Szerintem Macit gladiátornak vitték el. Maci ki fogja bírni míg odaérünk és megmentjük.

Reggel korán elindultak. Egy lovaskocsin mentek Johanna lovagjai és kalapos katonái. Johanna pedig fehér tünde lován Csillagon. Velük ment Kis Festő Bálint apród is. Út közben Béla királyfi megállította őket.

-Állj, állj, hová mentek? Csak nem azt akarjátok mondani, hogy sétálni mentek? Mert nem úgy néztek ki! Főleg te, Johanna, a lovadon nyereg, az övedben pisztoly, kezedben puska és a Szent Kard.

-Nem is sétálni megyünk, hanem vadászni. –mondta Johanna.

-Tudom, hogy ki akartok menni a derézekhez! Fel foglak jelenteni benneteket a királynak, ne feledjétek! –mondta Béla királyfi.

Johannát nem érdekelte, mert tovább. –És egyébként is Béla, mit hallottam a kislánytól?! Azt mondtad, hogy te vagy Törpreoszág királya? Majd én is megmondalak a királynak! –szólt vissza Johanna királyi hercegnő.

Béla királyfi csak röhögött.

A lovak már alig bírták a vágtát, olyan gyorsan mentek. Odaértek Derézia határához.

-Törpék, ez itt már Derézia határa, eltévedtetek! Mi keresni valótok van erre? –szólt a határőrök vezére.

-Semmi közöd hozzá, engedj minket tovább! –mondta Johanna hercegnő.

-Mi az, hogy semmi közünk hozzá, ez nem a ti országotok! Adok egy térképet, aztán találjatok haza! És különben is, hová igyekeztek így állig felfegyverkezve? –kérdezte a határőr.

-Semmi közöd hozzá! Ha továbbra sem engedtek át, az öklünkkel gyűlik meg a bajotok. –szólt Johanna hercegnő.

A derézek csak nevettek; hogy lehet egy lány hadvezér?

-Nevessetek csak, nevessetek, majd mind elverünk benneteket. –szólt Johanna hercegnő. –Csapat indulj! Roham! Verjük meg ezeket a mitugrászokat és mehetünk tovább! –kiáltotta Johanna.

A törpelovagok megindultak és a kalapos törpkatonák is, akik nagyon kemény legények. A legutolsó pillanatban, amikor már nem bírtak a határőrökkel, mert jöttek újak, voltak vagy 100-an, Johannáék meg 12-en, akkor Futó lovag odakiáltott Johannának:

-Johanna, a Szent Kardot! Mi már nem bírunk velük, a Szent Kardot! –kiáltott Futó Ferenc lovag.

Erre Johanna kieresztette a Szent Kardból a fényt és az erőt, amitől elterültek az emberek, mint a dominók. Egyszerűen elájultak, de sokan, akik 3 méternyire voltak a fénytől meg is haltak, akik 3 méteren túl voltak, azok súlyos sebet kaptak pl: rák, pestis vagy megmerevedtek vagy lyme kórt kaptak.

Közben Maci nem is tudta, hogy Johanna már milyen közel van és nemsokára szabad lesz. Maci összekötözve feküdt a vártoronyban, ami nappal nagyon meleg volt és világos, hiszen nagyon közel volt a naphoz és éjszaka is meleg volt és kellemes volt az alvás.

Csakhogy ezt nem tudta Blood kapitány, hogy ott ilyen kellemes, mert ő még nem volt ott. Blood kapitány, a király hadvezére uralkodott az igazi király helyett, akit játszó királynak neveztek. Kb. 33 éves lehetett és még mindig játszott, mint egy gyermek. Tele volt egy nagy szoba játékokkal, mint pl. a király kedvenc játékai, amivel fél szoba tele volt: az építőkockák. Valamikor éjjel-nappal eljátszott vele, annyira szeretett építőkockázni. Minden fajta megvolt neki. Aztán imádott csúszdázni is, a szobájába beépíttetett egy csúszdát az udvarán pedig hinták, mászókák, mérleghinták. mókuskerekek voltak. Azokon is imádott játszani. Mindig hívatta a miniszterét, hogy hintázzon vele egyet a mérleghintán. Aztán a szobája tele volt még dínókkal, valamelyik mozgatható volt, távirányítós. Voltak robotjai, ez a király még a modern korból is vett játékokat. Mindent meg akart venni, hiába nem volt még a mostani kor, ez nem érdekelte a királyt. Az időutazásba is szívesen belement, az is jó játék, jó szórakozás volt a királynak. Rengeteg mesekönyve volt, vagy 500 db. Rengeteg kagylója is volt, vagy 10 000 db. Volt neki rengeteg új koronája aranyból és kristályból. Volt vagy 20 cserekoronája is, azokkal is játszott, hogy most felveszi a király, most ez tetszik a királynak, ez nem tetszik a királynak. A ruháival is így volt. Bábozott is! Volt vagy 100 db Barbi babája, azokkal beszélgetett: -Hozzál tejecskét a papának, gyere ide Magdika… Mert mind a 100-nak nevet is adott. A király nem is tudta, hogy Blood kapitány helyette királykodik. Volt a királynak egy nagy sakkterme, ahol a padló olyan volt, mint a sakktábla. Az alattvalóit öltöztette be lónak, bástyának, futónak… Egyiket fehérbe, a másikat feketébe. Az alattvalói kivoltak már tőle, mert állandóan ugráltatta őket. Te menj ide, te menj oda… És a miniszternek is játszani kellett. A király imádott társasjátékozi, Gazdálkodj okosant játszani, ezt is megcsináltatta olyan padlóval egy nagy terembe és élő embereket öltöztetett be és ehhez is a minisztert hajkurászta, hogy jöjjön már játszani vele.

Közben Johannáék odaértek a deréz király palotájához. Meglepődtek, hiszen Blood kapitánynak nem volt korona a fején.

-Hol itt a király? –kérdezte Johanna hercegnő.

-Ne okoskodj! Hogy kerültél ide, te nem vagy deréz?! Ide nem léphetsz be, mert itt én vagyok a király! –mondta Blood.

-Csakugyan? Nem látok koronát a fejeden, nem úgy nézel ki, mint egy nagy király, a királyok úribb modorúak. –mondta Johanna.

-Na távozz innét, ne parancsolgass itt nekem. Egyezzünk meg, hogy itt én vagyok a király, te meg csak egy kis lovon ülő beképzelt lány vagy! –kiabált Blood kapitány.

-Micsoda? Akkor állj ki velem fickó, ha ilyen bátor vagy. –kiáltotta Johanna.

Akkor kardot rántottak és mindkét csapat megindult. A csata végén Johannának ismét használatba kellett venni a Szent Kardot és erejét, hiszen kétszázan is lehettek a derézek, mert segítséget is kértek a csata vége felé, mert a törpékkel igencsak nem bírtak. Blood kapitánnyal éppen Őr Balázs lovag küzdött, Johannától eléggé féltek, ezért négyen vették körül. Johanna egy gyors mozdulattal fordult egyet és lenyisszantotta mind a négynek a fejét. Közben Futó Ferenc lovagot borzasztóan körbevették, vagy tízen.

-Johanna! Segíts! -kiabálta Futó.

Johanna odasétált, mert éppen nem volt dolga és levágta mindjárt ötnek a fejét, öttel meg Futó is elbírt. Tudott másképpen is verekedni Johanna, csak most így volt kedve harcolni. A katonáknak fogalmuk sem volt, hány fej fog a porba hullani Johanna miatt. Johanna leült egy kőre és onnét figyelte a barátait, milyen hősiesen harcolnak. Ha valahol segíteni kellett, odaugrott és lenyisszantotta néhány deréz fejét. Kalapos Károly ment el kiszabadítani Medve Jánost a toronyból.

Csata után Johannáék elbúcsúztak a játszó királytól, aki csataközben is csak játszott a palotában, és hazamentek.

 

Ajánlott zeneszámok:

  • The Bear –John Mayall’s Bluesbakers
  • All along the wachtower –Affinity
  • Lonely king –Shelagh McDonald

 

Korona

(I. kötet / 14. fejezet, 1997.10.18.)

A törpéknek, mint ahogy tudjuk, mindenük van, épp úgy, ahogy zenekaruk is.

Johanna egy napon a lányokkal kiment a Nagy rétre a cuccokkal együtt. A gitárokat, a dobokat, az orgonát, meg persze a hápogót és a mikrofont és a szaxofont vitték magukkal. Jöttek road-ok is. Egy kis törpének adtak 3 aranyat, hogy Korona koncert lesz a héten és 3 felnőttnek is adtak aranyat, hogy ők is hirdessék a koncertet. Közben a road-ok már rég összerakták a cuccokat és hangoltak. Futó Ferenc, Őr Balázs, Őr Rómeó, Őr Trisztán és Kalapos Károly voltak a road-ok.

Petra játszott a dobokon, Rochell pedig az orgonista és a zongorás, Enikő volt nagyon nagy hasznukra, mert ő volt a mellotronos és pót orgonista, ha véletlenül a gitáros vagy a dobos megbetegedett volna, ő helyettesítette. A bass gitáros Izolda, Emili néha szaxizott és a szólógitáros és egyben az énekes Johanna volt.

Elkezdődött a koncert, már hemzsegtek a törpék, a kezdésükön rengetegen voltak.

Első szám volt a „tehén”, amiről a Pink Floyd jut az ember eszébe. Utána jött az „ördög”, amiről az embernek eszébe jut a Comus. Az indiánok jutnak eszébe a törpöknek. Mit gondoltok mi az? Hát az Osage Tribe! Utána következett az Analogy és a De de lind. A D de lindről mindenkinek a durvaság jut az eszébe, mert durva. A Kalevaláról a halál jut a törp eszébe. Utána a Mellow Candle és a New Trolls, az olyan gyengébb, mint a kismadár. Az embernek a mese jut róla eszébe, na mi az? Találjátok ki! A Le Orme, szóval a Bimba. Az anyukám A.E. jut eszembe a Procession-ről. Füst, por, tűz jut eszébe az embernek – ez a Led Zeppelin. Utána jött a Gryphon, erről a középkor jut eszembe. Beatles 60-as, 70-es idők. A Vujcsicsról nem a magyar nép jut eszembe. A Barbaróról a bolondokháza, a Sebőről a dallamtalan éneklés, a Táltosról a ló jut eszembe. Ezután juött a Fantasy, nagyon jó, világsztár. Deep Purple, ez Józsikának nagyon ajánlható. Black Sabbath: temetők és boszorkányok. Az Újstílus következett. Egyszer igazából is láttam a Berecz András bácsit. P.F.M. a kéremkukakrém.

A Korona együttes, Johannáék fesztiválon is játszottak. Megnyerték az 1. törp rockfesztivált és a 2.-at is. A 3. még nem következett be, de valószínű, hogy Johanna és zenekara, a Korona ezt is meg fogja nyerni.

A Korona lemezei: =cd (-törp országban a cd-nek 2 oldala van)

1. The big field                                                  1997.10.19. (2 cd)     Koncert a Nagy réten közönség nélkül                                        Ent kiadó

2. Napfogyatkozás                                                          1999.01.1.

  11. Törp rockfesztivál, Nagy rét                                                Ent kiadó

3. Zenerajongók                                                                2000.07.      6. évforduló koncert Johanna palotájában, session                        Ent kiadó

4. Folkszonáta nőnemben                                                  2001.01.     Deneuve várstúdió (Király Izolda kivált, helyette Tollas Rebeka bass, voc.)     Ent kiadó

5. Öldöklő Angyalok                                                    2002.07.28.    Törpeországi koncertturné                                                          Ent kiadó

6. Szukák                                                            2003.06.28. (2 cd)       14. Törp rockfesztivál                                                                 Ent kiadó

7. Mizantrópia                                                  2003.08.27. (2 cd)        Koncert a Törp TV stúdióban                                                  Ent Kiadó

8. Éj szépei                                                                   2003.09.7.      Mordini Blues fesztivál, Sötétségi Birodalom                           Ent Kiadó

9. Így szólott a sátán                                              2004.06. (2 cd)        Robinország-Szilent, Ent Stúdió                                            Ent Kiadó

10. Amazonok éneke                                             2005.01. (2 cd)    Robinország-Szilent, Ent Stúdió                                                Ent Kiadó

11. Cosmic Angels                                             2006.06.29. (2 cd)  Robinország-Szilent, Ent Stúdió                                                   Ent Kiadó

12. Megiszté Mousziké                                               2006.08.15.         Robinország-Szilent, Ent Stúdió                                              Ent Kiadó

13. Lux Femine                                                                 2007.01.        Robinország-Szilent, Ent Stúdió  (Korona 10. évforduló)       Ent Kiadó

14. Celine Cendrars La Magicer                             2007.04. (2 cd)     Robinország-Szilent, Ent Stúdió                                                 Ent Kiadó

15. Nimfák utolsó csatája                                   2007.07.24. (2 cd)          18. Törp rockfesztivál                                                              Ent kiadó

16. Diana’s dog is dreaming                                         2008.07.24.     19. Törp rockfesztivál: 1-4., Ent Stúdió Szilent: 5.                       Ent kiadó

17. Demos 2002-2003.                                                 2011.10.14.     Deneuve vár Stúdió circa 2002-2003., Demos                      Amazon kiadó

 

A hóhér

(II. kötet / 1. fejezet, 1998.04.16.)

Bohóc Bálint törp egy szép meleg napon elment a kocsmába. Leült és iszogatott. Egyszer látja ám, hogy Sörös Józsi, meg a felesége Elvira valamit rendezgetnek.

-Sörös! Küldd el Verát, a lányunkat a raktárba, hozzon pár üveg bort, néhány üveg sört és lacipecsenyéből is elkelne 2-3 db már.-szólt Elvira.

-Jól van, jól van…-mondta Sörös Józsi és elküldte Verát. Pár perccel később beállított a kocsmába ifj. Dobó István. Magas, sudár fiú volt. Sörös így szólt hozzá:

-Mit kóborolsz erre, te világ szégyene, te betyár!

-Kineveztek fő királyi erdésznek! -mondta Dobó.

-És mi szél hozott ide? Csak hogy közölhesd?! -kérdezte Sörös.

-Nemám, hanem a lánya kezét jöttem kérni! Aztán hol a lánya Józsi bátyám? –kérdezte Dobó.

-Azért ne ilyen bátran, ne szólíts Józsi bátyádnak! –mondta Sörös.

-Hanem aztán hol a lánya, Vera? –kérdezte újból Dobó.

-Mindjárt jön. –vetette oda Sörös.

Nemsokára jött is a raktárból Vera. Így szólt Sörös a lányához:

-Nézd milyen sudár kérőd érkezett Vera!

-Ő a szeretőm, nem is tudtátok?-mondta Vera.

-Hanem aztán mikorra tervezitek az esküvőt? –kérdezte Sörös.

-Az az igazság, hogy egy hónap úlva gondoltuk, de ha maga nem úgy akarja, akkor… -mondta Dobó.

-Persze, hogy beleegyezem, aztán hívjatok meg sok vendéget! Azt elárulom, minél több vendéget hívtok, annál több a pénz! A pénz meg nagy úr. Gyűjtsétek csak bátran…

Közben magas rangú vendég toppant be a kocsmába: Boros Laci egykori főpohárnok. Néhány perc múlva megszólaltak a szignálok és belépett Kalapos Károly. Ti-ti-ti-tíííí!

-Á, Vince komám, látom a barátod meg akar nősülni. Te hol dolgozol? –kérdezte Károly.

-Én a malomban. –mondta Láng Vince.

-Látszik is, csupa liszt a sapkád. És hol a te szeretőd? Hol lakik, van-e pénze, szemrevaló-e? –kérdezte Károly.

-Nekem magasabb rangú feleségem lesz, de nem olyan csinos, mint Dobóé. Az én menyasszonyom Birk gróf lánya. De nem ám a rondábbik. A szépséges Szilvia grófkisasszony hozzám fog jönni. Az ám! Félmillió arany a hozománya-örült Láng Vince-és ez, az én feleségem lesz, ó Istenem…igen…Birk gróf lánya!

Ekkor megszólalt Bohóc Bálint: -Ha ilyen feleségügyekről beszéltek, engem ne hagyjatok ki, mert kihal a Bohóc család! Mindenki Bohóc volt: az apám, a nagyapám…nem szeretném, ha miattam halna ki a Bohóc család.

-És ha feleséged lesz hány gyereket akarsz?-kérdezték Veráék.

-Én egyet mondok nektek. Nehéz a Bohóc élet! Egy gyerek lehet csak! –mondta Bohóc.

-Hát ezt honnan veszed?-kérdezte Vera.

-Onnan, hogy ezt a bohóciskolában tanltuk. Nem lehet…-mondta szomorúan Bohóc.

Miért, ha lesz két gyereked, akkor mi van?-kérdezte Károly és a többiek.

-Hmm, hmm… Hát nehezen mondom el, de az van, hogy lenyisszantják a fejemet!-mondta Bohóc.

Hahotázni kezdett a tömeg; -méghogy lenyisszantják, az nem jutott eszedbe, hogy már régen nincs Törpeországnak hóhérja?

-Károly, most jut eszembe, hogy-hogy ilyen egyedül vagy?-kérdezte Bohóc.

-Hát…ugye Johanna, meg Futó Feri, meg Őr Balázs tanítani mentek, Rómeó és Enikő szórakozóhelyre mentek, ugyanígy Trisztán és Izolda. Petra és Rochelle a fagyizóba mentek, meg mit tudom én, mit csinálnak. Meg aztán egyedül is kell lenni… Törpapó és Medve János egész nap eszegetnek, Rebekka és Emili hercegnő is koncertre mentek. Gondoltam én is elfoglalom magam, eljövök a kocsmába, így vagyok egyedül itt. -mondta Károly. –Na de most már megyek.

És Bohóc gyanakodva rákérdezett: -Ki lehet a hóhér? Az nem igaz, hogy nincs Törpeországnak hóhérja!

Ezzel Bohóc Bálint elindult Eperfalvából, Sörös Józsi nagykocsmájából. Na, gondolta Bohóc, először is nagy úrhoz kéne mennem. Elmegyek Törpapa Antalhoz, hátha tud mondani valamit. Elment Törpapához. Törpapa így szólt hozzá: -Mit akarsz Bohóc Bálint fiam?

-Hát azt akarom megkérdezni, ki Törpeország hóhéra?

-Áá, fiam! Nem emlékszem én már arra, elfelejtettem…

Erre Törpapa Antal Gróf fia, Ráró László gróf közbeszólt: -Hej, ez pont jó a lánykéréshez! Én már gyanítom is, sőt, tudom, ki a hóhér!

Bohóc Bálint és Ráró László elindultak. Először elmentek Viágos Birk grófékhoz. Birk lányai énekeltek: „Jaj de éhes, jaj de szomjas ez a társaság…” Birk gróf közben a tornácon mosakodott. Ronja grófnő, a felesége, a szobájában igazgatta a haát, festegette a szmpilláját. A lányok, Szilvi és Nóra is elkezdték a hajukat igazgatni. Birk befejezte a mosakoást, a lányok és Ronja a szépítkezést. Hogy miért? Azért mert kopogtatás hallatszott az ajtó felől. Birk kiment. –Ki az?!

-Kistörpapa gróf, és hozom a jóbarátomat, Bohóc Bálintot. -szólt Ráró.

-Mit akarsz?-kérdezte Birk.

-Csak egy percre jöttem!

-Csak nem lánykérőbe? –gyanakodott Birk.

-Nem, nem. Már Rebeka hercegnőnek adtam a szívem. –mondta Ráró.

-Najó, akkor gyere be. –szólt Birk.

Na, akkor bementek, Bohóc is.

-Hát elég furcsa kérdésem lenne, de valakinek ezt is meg kell kérdezni. Ki volt a hóhér? Ki a hóhér az országban?-kérdezte Ráró.

-Hát, ha tudnám sem mondhatnám meg. –mondta Birk.

-Szerintem menjünk az öreg Santiagóhoz. –mondta Bohóc.

-Azt nem javasolnám–mondta Birk-szerintem az már elfelejt mindent.

-Nem úgy van az! –mondta Ráró –Én már valakire gyanakszom!

Kimentek Bohóccal.

-Ráró kire gyanakszol? –kérdezte Bohóc.

-Ne áruld el senkinek Bálint! Johannáról van szó! Azt hiszem jóra gondoltam.-mondta Ráró.

-De Ráró, Johanna nem lehet…-szólt közbe Bohóc.

-Márpedig én őrá gyanakszom, ha hiszed, ha nem!

Közben odaértek Santiago házához. Bekopogtak. Santiago nem nyitott ajtót. Megint bekopogtak. Santiago ajtót nyitott.

-Az öreg már egy kicsit süket –mondta Ráró- már pelenkás is. Le van húzva elől a gatyája. Szerencsétlen tata. Így szólt az öreghez Ráró: -Öreg, magához jöttünk. Tudjuk, hogy maga nagyon idős, még Törpapó Gandalfnál is idősebb…

-Nem úgy van az! –mondta az öreg- Törpapó 200 éves, én 10 évvel fiatalabb vagyok fiam. Mit akartok kérdezni? A fontosabb dolgokat én is tudom. –mondta hebegve-habogva az öreg.

-A kérdésünk az lenne... –kezdte Bohóc riadtan.

Ráró közbevágott: -Az lenne a kérdés, hogy ki volt régen a hóhér?

-Hó, hó… -kezdte el mesélni Santiago bácsi- az úgy volt, hogy egyszer ismertem a hóhért, nagy bárdja volt sok vér csurgott le róla…

-Nem azt kérdeztük Santiago bácsi, hanem hogy hívták azt a hóhért?! –sürgette Ráró.

-Azt már nem tudom, de ha elmentek Merlinhez…-tanácsolta Santiago.

Közben Bohóc megijedt, mert Santiago vörös sapkája olyan volt, mint a hóhéré… Legalábbis amilyen hóhért elképzelt magának. Azt gondolta, hogy ott állt Ráró és amikor nem figyelt oda, Santiago lefejezte. Közben Johann Sebastian Bach félelmetes orgona zenéje szólt. Ráadásul fehér arcot és vámpírfogakat is képzelt neki, ahogy fogja Ráró fejét… Amikor visszatért az álmodozásból Bohóc, Santiago bácsi így szólt: -Azért még hallgassátok meg a sámándobolásomat.

-Magának is van sámándobja Santiago bácsi? –kérdezte Ráró.

-Aztán tudsz-e vele „utazni”? –kérdezte Santiago.

-Hát próbálok, de még nem vagyok valami super sámán. –mondta Ráró.

Bohóc ettől még jobban megijedt. Santiago rátette a sámán jelét a dob közepére és két kezével elkezdte ütni: -Hmmaaa…hmmaaa…  A végén már nem Santiago dobolt, hanem magától dobolt a dob. Közben fények gyúltak a szobában. Miközben Santiago ábrándozott, Ráró és Bohóc kiszöktek a szobából.

-Hazamegyek! Én ezt nem bírom… -mondta bohóc

-Nem mész! –mondta Ráró és elővette a sámándobját…

-Miken megyek én keresztül! –gondolta magában Bohóc.

Ráró feljegyezte azért, hogy lehet, hogy Santiago a hóhér.

-Honnan szedted ezt a sámándobot? -kérdezte Bohóc.     

-Elloptam apámtól. Ezzel most jól megbűvöllek téged! -mondta Ráró és egyre gyorsabban kezdett dobolni: Hmmm…Hmmm… A végén már nem is lehetett látni a kezét.

-Eljössz velem Merlinhez! –parancsolta Ráró.

-Elmegyek. –szólt a Bohóc, aki már a hatása alatt volt.

Egy nagy ütéssel végetért a dobolás.

-Jó napot!

-Jó napot! –köszöntek egymásnak Merlin és Ráró.

-Mi a helyzet? –kérdezte Merlin a törpvarázsló.

-Mi azt szeretnénk megkérdezni, ki a hóhér?

-Tőlem kérdezitek? Arról van szó… Én igazából magam sem tudom, ki a hóhér, ha tudnám, útbaigazítást azért adnék, hogy merre menjetek. De mivel nem tudok adni, azért hogy ne menjetek haza üres kézzel, üres füllel, adok nektek egy kis..néhány… 1000 aranyat.-mondta Merlin.

Rárónak felcsillantak a szemei.

-Megmutatom a sámándobomat!-szólt Merlin

Bohóc már teljesen ki volt.

-Héjjá, héjjá, héjjááá…-énekelte dobolás közben Merlin.

Ilyedten így szólt Ráróhoz Bohóc: -Itt a harmadik hóhér jelöltünk! Ráró be is jelölte.

-De ha igazán tudni akarjátok –szólt Merlin- menjetek a miniszterhez, Könyves Kálmánhoz. El is mentek.

-Jó napot, jó napot, kedves miniszter úr! -köszöntötték Ráróék alázatosan.

-Éppen most olvasok 3 komoly könyvet. –mondta a miniszter.

-Pihenget miniszter úr? –kérdezte Ráró.

-Már elolvastam a Gyűrűk urát a Babóval együtt. Most olvasom a Kalevalát. Próbálom megérteni –mondta a miniszter –mert a Rómeó és Júlia, a Trisztán és Izolda, az Óz a nagy varázsló, Artúr király, Andersen összes meséje, aztán az Isteni színjáték, a Nyomorultak, A kis herceg… és a Sirály az még úgy elmegy. Nem annyira, de elfogadható még. Ezek a csocsingerek közé sorolhatók. De a három komoly könyv a Gyűrűk ura, a Végtelen történet és a Kalevala! A többi az én nagy agyamnak, az én kifejlett tudásomnak…már pisisek, csocsingerek, ezek már semmik! Én vagyok Törpeország legokosabb törpéje! A Sirály az még… -akarta folytatni a miniszter.

-Na jó, nem is ezért jöttünk, nagy tudású miniszter úr. –mondta Ráró.

-Mi szél hozott benneteket? –kérdezte a miniszter.

-Azt szeretnénk kérdezni, maga talán tudja a sok titkos iratból, hogy ki volt a hóhér? –kérdezte Ráró.

-Khmm, hmm… Ha tudnám se mondanám el, de nem tudom! De ha igazán tudni akajátok, menjetek el Mikulás Félix bíboroshoz. –tanácsolta a miniszter.

„Mi szél hozott kis futár? Nem szél hozott napsugár!”

Ezt énekelve Ráró és Bohóc elvonultak a bíboroshoz.

-Jó napot! –köszöntötték.

-Jó napot.

Hasra borultak előtte és a földön fekve mondták: -Nehezen jöttünk át az őrségen, hallgasson meg minket!

A bíboros odanyújtotta ékes kacsóját, ami tele volt gyűrűkkel. És Bohóc és Ráró, amilyen hülyék voltak, leszippantottak egy-kétgyűrűt és karkötőt a kezéről, miközben csókolgatták.

-Jól van, elég lesz fiaim a kacsócsókolgatásból, mert már kiszívjárok a kezemet! Mit akatok fiaim? Térjünk a tárgyra. –szólt a bíboros.

-A miniszter küldött, hogy megkérdezzük ki volt a hóhér, vagyis hogy ki a hóhér? –kérdezte Ráró.

-Hát, ha tudnám is, nem mondanám meg. Esetleg elvezetnélek benneteket egy helyre. Csak javasolni tudom, hová menjetek. A királynőhöz! –szólt a bíboros.

„Mi szél hozott kis futár? Nem szél hozott napsugár!” –énekelték.

Orsi királyné az udvarhölgyeivel volt a szobájában. Az udvarhölgyei éppen Sebastian Bach-ot áriáztak. Két szirén udvarhölgy; ők voltak a gyönyörűségesek. Tímea a nagyobbik és Andrea a kisebbik. Aztán a kicsikét rondábbak Mária és Gyöngyi, akik nem kellettek senkinek.

Kopogtattak. Ráró és Bohóc alig tudtak bejutni. Az őrségen átfurakodtak és azért csak bejutottak mind a ketten.

Ráró nagy hősiesen megintcsak feltette a kérdést: -Ne aggódjon felség, nem lánykérőbe jöttem, bár ahhoz is kapcsolódik… Ki a hóhér?

-Na mi az az ügy?! –kérdezte Orsi királyné.

Nem fog megveretni, megszidatni? –kérdezte Ráró –Ki a hóhér?

-Tudom! –szólt a királyné –Tudom ki az, de nem mondhatom meg. Csak annyit mondhatok…menjetek el a királyhoz.

-Viszont lenne még egy ügy, ha nem haragszik –mondta Ráró. –Szépek a szirénjei, gyönyörűek! Tudja arról lenne szó, hogy a barátom Bohóc Bálint, itt áll mellettem, ez ügyben jött ő is félig. Mivel a szirénjek szebbek, hát megkérném, hozzá adná-e Tímeát a Bohóchoz?

-Mi??? Nem adom ilyen semmitmondó népségnek…-háborodott fel a királynő.

-Mi lenne, ha finomabban intéznénk el ezt a dolgot. Mi adnánk a hozományt. –ajánlotta Ráró.

-Semmit! –kiabált a királynő.

-Csituljon le felség! –mondta Ráró gróf.

-Semmi lecsitulás! Tudod miket adok én…-kezdte a királynő.

-Akkor adja a két rútat! Máriát és Gyöngyit. –kezdte megint Ráró.

Mária és Gyöngyi ezen megsértődtek, odaszaladtak Ráróhoz és kétfelől is pofonnyalták. Aztán visszamentek a helyükre az udvarhölgyek.

Viszont Ráró gróf így szólt mérgesen: -Ha feleséget nem is kapok, legalább írjon felséged egy papírt, hogy a királyhoz bemehessek!

-Na tessék, felháborítja a lányaimat és még papírt is kér tőlem! Felháborító! Szégyen! Fogják le! Vigyék ki őket! –parancsolta az őröknek a királynő.

Ráró és Bohóc elindultak a királyhoz. Ezzel a dallal mentek megint: „Mi szél hozott kisfutár…”

Mentek, mentek… Odaértek Artúr király palotájához.

-Ide nem jöhet be Bohóc! –mondták az őrök –Talán még Ráró sem! Mert ha jól tudjuk Kistörpapa Ráró, maga agysérült, maga ide már alacsony rangú…

-Na de kérem! –mondta Ráró felháborodottan.

Az őrség két hülye rendőr volt, Róbert és tanulója Attila, aki még egy kicsit balga volt.

Végülis bejutottak nagy nehezen. Néhány arany azért elfogyott a tarsolyából Rárónak. Kegyelemből kifizette Bohócét is Ráró, mert eddig bírta ezt az utazást, hóhérkeresést. Bementek a királyhoz. Meghajoltak mélyen, itt is lecsókoltak néhány ékes gyűrűt.

-Mi szél hozott benneteket? –kérdezte a király.

-Szeretnénk megkérdezni…hát…ki a hóhér? –kérdezték Ráróék.

-Hát… ha tudom is, nem mondom meg! Mit gondoltok, ki az a nagy csínytevő? –kérdezte Artúr kirány.

-Johanna!!! –vágta rá Ráró.

-Miii? Míí?... Csak nem a lányomat gyanusítod?! Annyit mondok, menjetek el Johannához, ott majd megtudjátok. Csak ha megtudjátok, ne áruljátok el senkinek, mert hétpecsétes titok! –mondta a király.

-Hát az nem egészen így lesz…-gondolta magában Ráró.

Közben Johannáéknál…

Károly nyugodtan hazament, minden nyugodt volt. Így szólt Johannához:

-Johanna! Állj egy kicsit odébb, hadd férjek oda Rochellemhez, mert pont előtte állsz!

-Nem állok! Nem akarok! –mondta Johanna. Ha nem éllsz, majd odébb raklak! –mondta Károly. De nem tudta megmozdítani sem Johannát!!!

Johanna kitette Rochellet.

-Hé Johanna!, ne dobálj itt! –mondta Rochell.

-Gyere Rochell…mondok neked érdekesebbet, ne Johannával törődj! –mondta Károly. –Azt mondták a kocsmában –súgta Károly Rochelle fülébe –hogy az első számú hóhérjelölt Santiago bácsi, a második jelölt maga Merlin, és még benne van a jelöltek közt Rómeó is, Trisztán is, még Őr Balázs is, de főként Johannára gyanakszanak! Sőt még valaki rám is gyanakszik! –mondta riadtan Károly.

-De ugye nem vagy az Károlykám? –kérdezte Rochelle riadtan.

-Dehogyis drágám! Hiszen ez csak közlegény pletyka! –mondta Károly nyugtatóan Rochellnek.

Csakhogy közben Őr Balázs kihallgatta a beszélgetésüket és odarohant Johannaához és Futó Ferenchez.

-Gyertek át a titkos szobához, olyan dologról van szó! Jajj, hóhér ügyről van szó! –szólt Balázs.

Johanna, Futó és Őr Balázs elmentek a titkos szobához.

Őr Balázs így szólt riadtan: -Nem szabad, hogy megtudják, hogy én vagyok a hóhér! Nem akartam én ezt elvállalni, tudjátok ez rám maradt… Az apám is hóhér volt, a nagyapám is, annak az apja, annak a nagyapja… Nem akartam, de apám így szólt hozzám:

-Én is hóhér vagyok, te is légy az. A király azt mondta vagy odaadom az életemet, mindenemet vagy odaadlak téged Balázs, legidősebb fiamat hóhérnak. Tehát a te fiaddal is így kell beadni hóhérnak… És Andráska lesz a hóhér! És életében először zokogott Őr Balázs.

-Elintézzük az ügyet. –mondta Johanna. –De most gyertek fiúk, mert jön Ráró László és Bohóc, jobb ha visszamegyünk a palotába. D tudjátok mit, ne menjünk! Okoska! Hívd ide Rárót!

Ráróék bejöttek.

-Mit akartok? Mondjátok el! –mondta Johanna.

-Szeretnénk hatszemközt beszélni. –mondta Ráró.

-Nem beszélünk hatszemközt, tízszemközt fogunk beszélni. A barátaim is itt maradnak. –mondta Johanna.

-Hát akkor beszéljünk… - kezdte Ráró – Ez egy olyan ügy, hogy nem akaram mindenkinek elmondani, de tudom, hogy te vagy a todod ki!!!

Őr Balázs elpirult, Futó is…

-Akkor nem fogom kikiabálni, hogy te vagy a…khm..hr… Egy módja van , hogy ne kürtöljem ki, hogy te vagy a hhr. Ez az ár, ha Rebekát nekem adod! –mondta Ráró.

-Okoska! Küldd ki Bohócot! -kiáltotta Johanna. –Itassátok meg Rárót!

-Glug…glu…glu… Tudom, hogy te vagy a hóhér! Nem tudod megakadályozni…megírtam levélben is a miniszternek! –mondta Ráró.

-Ezt nem kellett volna megmondanod Ráró, most elvesztél. Melyik postaládába tetted a levelet? –kérdezte Johanna –Itassátok!

-A városiba, a városiba! –mondta Ráró.

-Jól van, engedjétek haza! Megesküszöl, hogy nem mondasz el semmit!!! –szólt Johanna és elment.

-Te Futó, most mit csináljunk? Menj utána, rád nem olyan mérges, mint rám. –mondta Őr Balázs.

-Na jó! –mondta Johanna, amikor visszajött –Egy kicsit haragos vagyok rád Őr, hogy hagytad így rámkenni…csak hallgattál!

-Az a hülye kis Ráró keverte a dolgot –mondta Őr Balázs.

-Azt terveztem, hogy pontban éjfélkor kimegyünk és egy krumplis zsákban elfogjuk Rárót és mindent kiszedünk belőle, aztán megszerezzük a leveleket –mondta Johanna.

-És mit csinálunk, ha rendőrrel találkozunk? –kérdezte Őr Balázs.

-Mohát tömünk Ráró szájába, beletesszük egy szűk, vastag falú krumplis zsákba és rátesszük a krumplit. Ha a rendőr kérdi, krumplit viszünk, mert Petra beteg lett és ez jó a betegségére. És ha azt mondja, mutassátok meg a zsákot, nem lesz semmi baj. –mondta Johanna.

Este le is zajlott az ügy, el is hozták Rárót zsákban, kiszedték belőle, hogy a városi nagy piros postaládákban vannak a levelek. Elmentek, kesztűben leverték és otthon mind elégették, csak a postaládákat vitték vissza, mintha hülyék tépték volna le. Rárót pedig bezárták a titkos pincébe.

Közben Johanna áttelefonált a királynőnek, hogy irassa meg az újságokban, hogy Fűrészes Ferenc a hóhér.

Fűrészes havi ezer aranyat kapott ezért, de csak álhóhér volt. Tulajdonképpen az igazi hóhér szegény Őr Balázs volt, aki ezt nagyon szégyellte és sírt.

Ajánlott zeneszámok a meséhez:

  • The hangman & the papist-Strawbs
  • Gallows Pole-Led Zeppelin
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.